Λεμόνι τοπάζι

Το λεμονένιο τοπάζι θεωρείται η πιο κοινή ποικιλία αυτής της ομάδας. Στην Ανατολή, εκτιμάται ιδιαίτερα όχι μόνο για την εμφάνισή του αλλά και για τις ιδιότητες που διαθέτει, καθώς εκεί για αιώνες ο πολύτιμος λίθος θεωρείται σύμβολο σοφίας και ειλικρίνειας.
Περιγραφή
Το λεμονένιο τοπάζι είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που βρίσκεται συχνά σε γκρίζους και πεγματίτες γρανίτη. Όπως όλα τα αδέρφια του, σχηματίζει πρίσμα ή κοντή στήλη. Όλοι οι κρύσταλλοι που βρίσκονται υποβάλλονται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο πριν υποβληθούν σε περαιτέρω επεξεργασία. Αποδεικνύεται ότι αν θερμάνετε το ορυκτό, θα γίνει ροζ, αλλά αν το ακτινοβολήσετε και το θερμάνετε, θα λάβετε έναν μπλε πολύτιμο λίθο. Το λεμονένιο τοπάζι έχει συνήθως υψηλή σκληρότητα 8 στην κλίμακα Mohs: ακόμη και το τρίψιμο με βελόνα δεν αφήνει σημάδι. Η σκληρότητά του είναι μόνο λίγο μικρότερη από εκείνη του σκληρότερου ορυκτού, του διαμαντιού. Η λάμψη του είναι κρυστάλλινη και η διαφάνειά του καθαρή.
Το λεμονένιο τοπάζι θεωρείται βραδινός πολύτιμος λίθος, καθώς η παρατεταμένη έκθεσή του στο φως του ήλιου μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε απώλεια του χρώματος αλλά και στον πλήρη αποχρωματισμό του.
Τα κοιτάσματα του λεμονιού topaz είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν κοιτάσματα στη Βραζιλία, την Ουκρανία, τα Ουράλια, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.
Οι ιδιότητες των
Οι θεραπευτικές δυνάμεις του πολύτιμου λίθου λεμόνι ήταν γνωστές από την αρχαία Ινδία. Ακόμη και σήμερα, οι ειδικοί στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής συμβουλεύουν να φοράτε την πέτρα αν έχετε τα ακόλουθα προβλήματα υγείας
αϋπνία, διαταραχές του νευρικού συστήματος, συχνό στρες, κατάθλιψη,
παρουσία φλεγμονωδών διεργασιών στο σώμα, νεφρική και ηπατική νόσο,
Υπογονιμότητα, ανωμαλίες στο αναπαραγωγικό σύστημα,
Γαστρεντερικές διαταραχές,
παρουσία τοξινών στο σώμα,
χαμηλή ανοσία, συχνά κρυολογήματα και γρίπη,
κακή όραση,
Άσθμα, ουρική αρθρίτιδα, επιληψία.
Όσον αφορά τις μαγικές του ιδιότητες, το φυσικό λεμονόλευκο τοπάζι είναι ένα ισχυρό φυλαχτό κατά της μαγείας και κάθε αρνητικής μαγικής τελετουργίας. Φαίνεται να δημιουργεί μια αόρατη ασπίδα γύρω από τον ιδιοκτήτη του, έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να αποφύγει πολλά προβλήματα. Ωστόσο, το λεμονένιο τοπάζι είναι κατάλληλο μόνο για έντιμους ανθρώπους. Σε περίπτωση ανεντιμότητας, το πετράδι θα σταματήσει εντελώς την επίδρασή του και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να κατευθύνει αρνητικά χαρακτηριστικά εναντίον του ψεύτη. Επιπλέον, το λεμονιούχο τοπάζι έχει τις ακόλουθες μαγικές δυνάμεις:
δίνει γαλήνη, γεμίζει με αρμονία,
Κάνει ένα άτομο πιο ελκυστικό στο αντίθετο φύλο,
Προωθεί την πνευματική ανάπτυξη, ενισχύει την επιθυμία για γνώση και διαίσθηση,
προστατεύει τις οικογενειακές σχέσεις από παρεξηγήσεις, καυγάδες, σκάνδαλα, απιστίες, κουτσομπολιά,
Επιδιώκει την οικονομική ευημερία, προωθεί την επαγγελματική ανέλιξη,
βοηθά να επικεντρωθείτε σε σημαντικά καθήκοντα και να τα επιλύσετε μέχρι τέλους,
Γεμίζει τον κάτοχό του με αισιοδοξία και όρεξη για ζωή,
βοηθά να πιάσετε έναν απατεώνα και να αναγνωρίσετε μια συνωμοσία.
Στις ανατολικές χώρες, το λεμονιούχο τοπάζι χρησιμοποιείται συχνά για διαλογισμό, καθώς θεωρείται η πέτρα της φώτισης.
Εφαρμογές
Η κύρια και μοναδική του χρήση είναι στη βιομηχανία κοσμημάτων. Αν και θεωρείται ημιπολύτιμο, η ομορφιά και οι ιδιότητές του έχουν ταξινομηθεί στην πρώτη ομάδα.
Κατά κανόνα, το λεμονένιο τοπάζι πλαισιώνεται από λευκόχρυσο ή ασήμι, αλλά είναι δυνατόν να συναντήσετε κοσμήματα στα οποία ο πολύτιμος λίθος διαπρέπει σε συνδυασμό με κόκκινο ή ροζ χρυσό. Συνήθως, το ορυκτό δεν συνδυάζεται με άλλους λίθους, αλλά σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, μπορούμε να βρούμε ορυκτό κρύσταλλο, κυβική ζιρκόνια, σμαράγδι, γρανάτη ή διαμάντια. Η ένταση του παιχνιδιού του φωτός σε μια πέτρα εξαρτάται από τη σωστή κοπή. Για το λεμονιούχο τοπάζι, επιλέγονται συχνά οι κλασικοί τύποι – στρογγυλοί ή οβάλ – αλλά ορισμένα κοσμήματα διατίθενται σε πιο περίτεχνα κοψίματα: διαμαντένια, βαθμιδωτά και flanders.
Σε ποιον ταιριάζει
Η πέτρα έχει την πιο αρμονική συμμαχία με τον Σκορπιό και τους Διδύμους. Η ενέργειά του γεμίζει τον κάτοχό του με θετικά συναισθήματα, συμβάλλει στην επιδίωξη υψηλών στόχων και βοηθά στην επίτευξή τους. Επιπλέον, ο πολύτιμος λίθος είναι σε θέση να απομακρύνει αρνητικές εκδηλώσεις στον χαρακτήρα, όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, η αδιαφορία, η τεμπελιά και ο φθόνος. Για όλα τα άλλα ζώδια, θεωρείται ουδέτερο: δεν θα κάνει κακό, αλλά δεν θα βοηθήσει και σημαντικά.

&nbsp,

Altın Çağ
Add a comment